Gündem

    Instagram’da Sadece “Yakın Arkadaşlara” Canlı Yayın Açılabilecek

    Instagram

    Instagram’ın birkaç yıl önce tanıttığı canlı yayın özelliğine “yakın arkadaşlar” filtresi eklendi. Bu sayede kullanıcılar yalnızca Yakın Arkadaşlar listesindeki kullanıcıların erişebileceği canlı yayınlar başlatabilirler.


    Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, birçok kullanıcısına önemli yenilikler getirdi. Bu bağlamda Instagram, canlı yayın özelliğine “yakın arkadaşlar” filtresini ekledi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar yalnızca yakın arkadaş listesindeki kullanıcıların görüntüleyebileceği canlı yayınlar başlatabiliyor.

    Instagram’ın canlı yayın özelliği 2016 yılında kullanıma sunuldu ve son derece popüler hale geldi. Bu özellik sayesinde insanlar hızlı bir iletişim yöntemi geliştirmişlerdir. Ancak şu ana kadar Instagram’ın canlı yayın özelliği tüm takipçilere açıktı. Bu nedenle canlı yayın başladığında tüm takipçilere haber verildi. Yeni bir özellik bu durumu ortadan kaldırıyor.

    Instagram’ın yeni özelliği böyle görünüyor

    Instagram

    Instagram’da en yakın arkadaşlarına canlı yayın başlatmak isteyen kullanıcılar, canlı yayın başlatırken karşılarına çıkan seçenekler üzerinden gerekli ayarlamaları yapıyor. Yakın arkadaş listenizde kayıtlı kullanıcılar için canlı yayın başladığında tıpkı Stories’de olduğu gibi yeşil bir çerçeve görüntülenecektir. Ayrıca bildirimde, söz konusu canlı yayının yakın arkadaşlara yönelik olduğu açıkça belirtiliyor.

    Instagram’ın yeni özelliği bu kadar. Bu özellik muhtemelen Instagram’da canlı yayın yapmaktan hoşlanan kullanıcılara hitap edecek.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir