Gündem

    Bugatti, Yeni Hız Canavarı Toubillon’u Tanıttı

    Bugatti

    Bugatti, birçok küçük uçaktan daha yüksek hızlara ulaşabilen Speed ​​Monster Tourbillon’u tanıttı.


    Her ne kadar Bugatti, Chiron’un üretimini durdurma kararı alsa da, onun yerine başka bir hız canavarı hazırlamaya başlamış gibi görünüyor. Yeni Tourbillon ikonik modele benziyor ve modern bir V16 hibrit motora ve km/saat azami hıza sahip, bu da onu Chiron’la aradaki farkı kapatmaya aday kılıyor.

    Bugatti’nin yeni modeliyle ilgili pek çok söylenti ortaya çıktı ancak bugünkü duyuru bunların hepsinin yanlış olduğunu kanıtladı. Hızlı arabalarıyla dünya çapında tanınan şirket, yapmaya başladığı şeyi yine yaptı. Aracın özellikleri o kadar harika ki bir süre sonra gülünç görünüyor.

    O kadar büyük motora rağmen çok hafif

    Bugatti

    Tourbillon’un kaputunun altında 8,3 litrelik bir motor ve üç adet elektrik motoru yer alıyor. Bu motor turbosuz olarak 9000 devir/dakikada çalışıyor ve 1000 beygir güç üretebiliyorken, aracın motor ağırlığı ise sadece 251 kg. Karşılaştırma için: standart bir W-16 motor 400 kg ağırlığındaydı.

    Bugatti yeni araba

    Araçta ikisi ön aksta, biri arka aksta olmak üzere üç adet elektrik motoru bulunuyor. 25 kWh bataryaya bağlanan motor, toplam 800 beygir güç üretiyor. Bu da aracın motorunun 1.800 beygir gücüne ulaşması anlamına geliyor. Bu güç sayesinde araç 0’dan 100 km/saat hıza sadece 2 saniyede ulaşıyor. Ayağınızı gazda tutabilirseniz 5. 200 km/saat hıza 1 saniyede, 300 km/saat hıza ise 10 saniyede çıkabilmektedir.

    Chiron

    Atalet tarafından geri itilmediği ve 25 saniye boyunca hızlanacak doğru konumda olduğu takdirde, Tourbillon maksimum 380 km/saat hıza ulaşabiliyor. Elbette bu normal mod için de geçerlidir. Hız anahtarı takıldığında araç km/saatlik gerçek maksimum hıza ulaşıyor.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir