Gündem

    Volkswagen, Birçok Aracına ChatGPT Ekledi

    d26250e3d168099caefa2ca862aeef3a8c6c9f4f

    Volkswagen bu yılın başlarında ChatGPT’yi araçlarına entegre edeceğini açıklamıştı. Şimdi bu desteğin birçok modele eklendiğini duyuruyoruz. İşte bilmeniz gerekenler:

    Üretken yapay zeka hayatımızın her alanına nüfuz etmeye başlıyordu. Arabalar da bunlardan biriydi. Hatta büyük markalar araçlarına chatbotları dahil edeceklerini duyurdu. Örneğin Volkswagen, CES 2024 kapsamında ChatGPT’yi araçlarına entegre edeceğini duyurdu.

    Şu anda bu konuda önemli ilerlemeler kaydediliyor. Alman otomobil devi yaptığı açıklamada, birçok aracına resmi olarak ChatGPT desteğini eklediğini söyledi.

    ChatGPT, Golf’ten Tiguan’a, Passat’tan elektrikli “ID” modellere kadar birçok yeni Volkswagen modeline eklendi

    d26250e3d168099caefa2ca862aeef3a8c6c9f4f

    Popüler chatbot, markanın yeni modellerinin çoğunda yer alıyor. Bu modeller arasında yeni Golf, Tiguan ve Passat yer alıyor. ChatGPT, şirketin ID (ID.7, ID.4, ID.5, ID.3) adı verilen yeni elektrikli araçlarına da kuruluyor. Şu anda yalnızca beş dilde sunulduğunu belirtmek isteriz. İngilizce (ABD), İngilizce (İngiltere), İspanyolca, Çekçe ve Almanca dillerinde yayınlanacaktır.

    Volkswagen’in IDA sesli asistanına entegre olacak ChatGPT, sürücünün birçok işlevi kolayca yerine getirebilmesini sağlayacak

    bff4bb2d64e944e557072fcc3497955907c12d43

    Markanın IDA sesli asistanını bir sonraki seviyeye taşıyarak araç ve sürücü arasında daha “doğal” bir iletişim sağlamak için ChatGPT desteği sunuldu. Kullanıcılar, klima kontrolü ve navigasyon gibi temel araç işlevleriyle ilgili yardımdan yararlanabilirler. Ayrıca modele “genel bilgi soruları” da sorabileceksiniz.

    4d343a40615b2a9dddfa5028fee3b4fed4d4bf0b

    Volkswagen, bu entegrasyonun tamamen “eller serbest” olmasını sağlamak için eklendiğini, yani araçtaki işlevlerin ellerinizi hiç kullanmadan gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Bunun sizi yeni bir hesap oluşturmaya veya ek uygulamalar eklemeye zorlamadığını ekledi.

    Sohbet robotuna erişim, “Merhaba IDA” gibi komutlar veya direksiyon simidindeki düğmeler aracılığıyla kolaydır. Aslında bu adım şaşırtıcı değil. Birçok otomobil üreticisi, üretken yapay zekayı araçlarına entegre etmeye başladı. Örneğin navigasyon devi TomTom yakın zamanda böyle bir hamle için Microsoft ile ortaklık kurdu. Ayrıca Mercedes-Benz bazı araçlara ChatGPT desteğini ekledi.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir