Gündem

    Türkiye’deki Sürücülerin Hangi Bölgelerden Gelen Elektrikli Araçları Tercih Ettiği Belli Oldu

    c92d4bab2567de36088e75e1f35bf7c5c41d0ba2

    Sharjah Gel’in yaptığı araştırma, ülkemizdeki elektrikli otomobil kullanıcılarının tercihlerini ortaya çıkardı. Sonuçlar Avrupalı ​​markaların çok daha popüler olduğunu gösteriyor.

    Elektrikli otomobiller tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popüler hale geliyor. Bugün elimizde ülkemizdeki tüketicilerin bu araçlara yönelik düşüncelerine dair veriler var. Şarja Gel’in yaptığı araştırma ülkemizdeki kullanıcıların birçok sorusunu çözüme kavuşturdu. InsideEVs Türkiye’nin haberine göre 500 katılımcıyla yapılan araştırmada, kullanıcıların şarj sorunu yaşayan araçları tercih ettiği alanlar da dahil olmak üzere pek çok soruya yanıt alındı.

    Türkiye’deki kullanıcılar, Avrupa’dan gelen elektrikli otomobilleri tercih ediyor

    c92d4bab2567de36088e75e1f35bf7c5c41d0ba2


    Araştırmaya göre Türk kullanıcılar ağırlıklı olarak Avrupalı ​​elektrikli otomobilleri tercih ediyor. Veriler, bunların %45,1’inin Avrupalı ​​markaların arabalarını kullanmaya geçtiğini gösteriyor. Yüzde 26,1’i Türkiye’den, yüzde 14,8’i ise Çin’den gelen arabaları beğendiğini söyledi.

    Çin’in dünya çapında uygun fiyatlı araç arzını artırdığını biliyoruz. Ancak araştırmalar ülkemizdeki insanların hâlâ Avrupa markalarına daha fazla güvendiğini gösteriyor.

    Ayrıca katılımcıların %49,8’i yani yarıya yakını elektrikli araçların güvenli olduğunu düşünüyor. Bu, birçok insanın hala güvensiz olduklarını düşündüğü anlamına geliyor. Yolda mahsur kalmaktan endişe edip etmedikleri sorulduğunda %45’i “Evet” dedi.

    Son olarak elektrikli araçlarla ilgili beklentileri soruldu. Menzil olarak ise ortalama 800km menzil aradıklarını söylüyorlar. %40’ı şarj süresinin 15 dakikadan fazla olmadığını, geri kalan %40’ı ise 30 dakikadan fazla olmadığını söyledi. Diğerleri 45 ve 60 dakika sonra yanıt verdi.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir