Gündem

    Toz Şekerin Tadının Aksine Neden Kötü Kokuyor

    indir 35

    Toz şeker, ambalajından çıkar çıkmaz havaya yayılan hoş olmayan bir koku yayar. Şekerin tatlı tadına rağmen hoş olmayan kokusunun sebebi nedir?

    Pek çok kişinin sıklıkla aklına gelen bu soruyu sizler için araştırdık!

    Sonucu görünce şaşırabilirsiniz..

    Toz şeker, pancar şekerinden elde ediliyor.

    indir 35

    Tatlıların önemli bir malzemesi olan şeker, sağlığımıza zararlı etkilerine rağmen ne yazık ki pek çok kişi için alışkanlık haline geldi.

    Kokusu nedir? Onun için aynı şeyi söyleyemeyiz.

    İşte kokunun nedeni…

    indir 36

    Pancardan elde edilen şekerin gerçek rengi, sıklıkla onunla ilişkilendirilen saf beyaz değil, kahverengidir. Genellikle üç tehlikeli beyazdan biri olarak anılan bu şekere, onu beyaz bir renge dönüştürmek için diatomlu toprak eklenir.

    Sıvı şeker dönüşüme uğradıkça rengi beyaza döner ve toz halindeki bir maddeye dönüşerek belirgin bir aroma ortaya çıkar.

    Peki şekerin saklama koşulları nasıl olmalı?

    indir 37

    Toz şekerin dış etkenlere karşı hassas olması nedeniyle uygun şekilde saklanması çok önemlidir. Optimum saklama koşullarını sağlamak için kapaklı cam kavanozların kullanılması tavsiye edilir. Cam bir bariyer görevi görerek zararlı maddeleri dışarıda tutar ve şeker için doğal bir saklama ortamı yaratır. Kavanozun kapağının bulunması, şekerin her türlü dış etkenlerden korunmasını garanti eder.

    Şekerin sertleşip nemlenmesini önlemek için saklama alanının serin, kuru ve güneş ışığından korunaklı olması çok önemlidir. Soğuk hava şekeri nemlendirip sertleşmesine neden olabileceğinden buzdolabında saklamanız önerilmez. Dolapların veya serin kilerlerin içleri gibi karanlık ve kuru alanlar şeker depolamak için mükemmeldir.

    Bu teknikleri kullanarak şekerin tadını ve kıvamını uzun süre koruyabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir